Terug

Volg Vandaag Inside

Nantes beboet om vuurwerk voor Sala

Nantes beboet om vuurwerk voor Sala

Unspecified

21 feb 2019, 10:33

PARIJS (ANP) - De Franse voetbalclub Nantes heeft twee boetes van in totaal 21.000 euro gekregen voor het afsteken van vuurwerk door de fans. Dat gebeurde tijdens de thuiswedstrijden tegen Saint-Étienne en Nîmes Olympique, als onderdeel van een eerbetoon aan de Argentijnse spits Emiliano Sala. Vuurwerk is echter verboden op de tribunes en de tuchtcommissie van de Franse competitie houdt daar ook in dit bijzondere geval aan vast.

Nantes verkocht Sala vorige maand voor zo'n 20 miljoen euro aan Cardiff City. Enkele dagen nadat de deal was gesloten, verdween het vliegtuigje waarin Sala van Frankrijk naar Wales zou vliegen boven Het Kanaal van de radar. Na een lange zoektocht werd het toestel gevonden op de zeebodem, met daarin het lichaam van de Argentijn.

Nantes en Cardiff City voeren ondertussen een moeizame juridische strijd over de transfersom. Volgens de Engelse krant The Times dreigt de familie van Sala een uitkering van bijna 800.000 euro mis te lopen, omdat Cardiff de aanwinst nog niet had ingeschreven bij de Premier League. Sala moest nog zijn handtekening zetten onder wat papierwerk, maar zo ver kwam het niet.

Deel dit artikel

Link gekopieerd