Lampard verslaat zijn oude meester Mourinho

22 dec 2019, 20:40

José Mourinho heeft met Tottenham Hotspur de tweede wedstrijd tegen een van zijn voormalige clubs verloren. Na de 2-1-nederlaag bij Manchester United verloor de Portugese coach ook met 2-0 van Chelsea, nu in eigen huis.

De Braziliaan Willian leidde de ploeg van coach Frank Lampard naar de zege. De aanvaller schoot in de 12e minuut na een hoekschop fraai raak. In de extra tijd van de eerste helft verdubbelde Willian de voorsprong. Hij benutte een strafschop, nadat Spurs-doelman Paulo Gazzaniga met een wilde actie Marcos Alonso had getorpedeerd.

De Spurs gingen na rust op zoek naar de aansluiting, maar kwamen na een uur met tien man te staan. Son Heung-min werd na ingrijpen van de VAR met rood weggestuurd omdat hij had nagetrapt bij Antonio Rüdiger. Het resulteerde in een verhitte slotfase, waarin de spelers van Chelsea zich beklaagden over racistische spreekkoren richting Rüdiger.