Terug

Volg Vandaag Inside

Mogelijk geen interlands in september: 'Nations League staat op losse schroeven'

Mogelijk geen interlands in september: 'Nations League staat op losse schroeven'

Unspecified

18 aug 2020, 11:32

Er bestaat een grote kans dat de eerste interlands van Oranje voor de Nations League niet doorgaan. Het Nederlands elftal speelt volgens het schema op 4 september tegen Polen en op 7 september tegen Italië, maar het woekerende coronavirus kan wel eens roet in het eten gooien, aldus De Telegraaf.

De verschillende maatregelen in Europa omtrent het coronavirus maken het spelen van interlands bijna niet mogelijk, zonder daarbij de belangen van de verschillende clubs te schaden, meldt De Telegraaf. Later deze week is er een overleg tussen de UEFA en de 55 aangesloten nationale bonden over het interlandprogramma van september. Vorige week werd al besloten alle internationale landenontmoetingen tussen elftallen tot en met 19 jaar af te gelasten tot het voorjaar van 2021. Zo'n besluit dreigt nu ook voor de A-teams, Jong-teams en vrouwen.

De KNVB ziet het wel zitten om het Nations League-toernooi af te werken in één land, zoals nu ook gedaan wordt in de Europa- en Champions League. De veranderendende situaties in elk land maken het spelen van interlands haast onmogelijk. 'Dat maakt beleid maken extra ingewikkeld', stelt een woordvoerder van de KNVB.

Bondscoach Ronald Koeman zal waarschijnlijk niet piekeren over de interlands van Oranje voor de Nations League. Doorgaans betrouwbare bronnen bevestigden eerder al aan de redactie van Veronica Inside dat Koeman al zo goed als rond is met zijn droomclub FC Barcelona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd