Terug

Volg Vandaag Inside

Moeder van De Slimste Mens-kandidaat zwaargewond geraakt tijdens opnames

Moeder van De Slimste Mens-kandidaat zwaargewond geraakt tijdens opnames

Unspecified

17 aug 2023, 12:42

De 80-jarige moeder van muzikant en De Slimste Mens-kandidaat Meindert Talma is tijdens de opnames van het programma een aantal maanden geleden zwaargewond geraakt.

In een bericht op Facebook deelt Talma donderdag dat zijn ouders van de tribune vielen en dat zijn moeders "linkerheup aan gort" was en dat ze "vele gekneusde ribben" en een pijnlijke onderrug had. Zijn vader heeft geen verwondingen overgehouden aan de val.

Het incident gebeurde enkele minuten voordat Talma zelf plaats moest nemen op het podium. "Er was iets heel ergs gebeurd. Mijn ouders waren beiden van de tribune gevallen...", blikt Talma terug in zijn bericht. Zijn ouders namen plaats op de hoogste bank van de tribune, het was donker en er hing een gordijn achter de tribune. De vader van Talma zag dit aan voor een muur waar hij tegenaan kon leunen, waardoor hij een flinke val achterover maakte en zijn vrouw meenam.

"Mijn vader viel zo'n twee meter naar beneden en nam mijn moeder in zijn val mee. Heit kwam behoorlijk ongedeerd uit de strijd, het gordijn had zijn val gebroken, maar mem was heel slecht gevallen", schrijft de kandidaat. "Ze kon zich niet bewegen en had zeer veel pijn. Linkerheup aan gort, vele gekneusde ribben, hele pijnlijke onderrug." Al het publiek werd van de tribune verwijderd en er moest een ambulance komen.

Revalideren

De moeder is een dag later geopereerd en heeft daar een nieuwe heupprothese gekregen. Ze heeft negen weken moeten revalideren en is sinds woensdag weer thuis.

Talma heeft met hulp van medewerkers van het programma en presentator Philip Freriks wel gewoon meegedaan aan de kennisquiz. Zijn aflevering wordt donderdagavond uitgezonden. Volgens Talma heeft het programma kaarten en bloemen gestuurd, zit er inmiddels een schutting achter de tribune en gaan bezoekers voortaan met de lichten aan naar hun plek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd