Terug

Volg Vandaag Inside

Moeder Luis Rubiales in hongerstaking tot ’onmenselijke jacht’ op zoon stopt

Moeder Luis Rubiales in hongerstaking tot ’onmenselijke jacht’ op zoon stopt

Unspecified

28 aug 2023, 13:20

De moeder van de in opspraak geraakte voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, is in een kerk in Spanje in hongerstaking gegaan. Dat melden diverse Spaanse media.

Volgens El Mundo vindt de moeder van Rubiales dat haar zoon slachtoffer is van "een onmenselijke en bloeddorstige jacht", die hij in haar ogen niet heeft verdiend. Ze zegt de hongerstaking vol te willen houden tot er gerechtigheid komt voor haar zoon. Moeder Rubiales zou in staking zijn gegaan in de kerk in de Spaanse plaats Motril.

Haar zoon ligt onder vuur sinds hij vorige week bij de huldiging van de Spaanse voetbalsters na het behalen van de wereldtitel speelster Jennifer Hermoso op haar mond kuste. Ondanks alle commotie rond de zoen, weigert Rubiales op te stappen. De FIFA schorste hem zaterdag voor 90 dagen in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek dat de mondiale bond naar hem is gestart.

De moeder van Rubiales roept Hermoso op de "waarheid te vertellen en zich te houden aan de eerste versie van haar verhaal". De voorzitter van de Spaanse bond beweert dat hij de zoen met instemming van Hermoso heeft gegeven. Maar de speelster ontkent dit. Zijn moeder zegt verder dat ze niet kan begrijpen waarom iedereen zo hard is voor haar zoon. "Hij is niet in staat om iemand pijn te doen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd