Terug

Volg Vandaag Inside

Mislintat sneert naar Van ’t Schip: 'Hij speelt niet eens met spelers die wij hebben gekocht'

Unspecified

12 apr 2024, 09:12

De Telegraaf heeft een stevige confrontatie gehad met Sven Mislintat in de buurt van zijn woning in Dortmund, die zich altijd nog niet heeft uitgesproken over wat er is misgegaan in zijn periode bij Ajax. De vertrokken technisch directeur staat nog altijd achter zijn aankopen.

Mislintat tekende vorig jaar een contract tot en met de zomer van 2026 bij Ajax, haalde twaalf nieuwe spelers, maar werd in september na het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord ontslagen. Volgens Ajax door een gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie. De club verkeerde op dat moment onder in de Eredivisie.

In een video-item van De Telegraaf is te zien hoe de ochtendkrant hem opzoekt bij zijn woning, waar hij niet van is gediend. "Dit is privé hier, het is heel irritant wat jullie doen", begon Mislintat. "Ik hoef geen antwoord te geven. KPMG gaf de antwoorden. Ik ben niet geïnteresseerd in een interview. Het legt zich vanzelf uit. Er is niks mis met mijn reputatie. De enige die mijn reputatie kapot heeft gemaakt, is één van jouw collega's. Jouw krant heeft een dief in de nacht van mij gemaakt, Jouw krant, één van jouw collega's."

Verder geeft Mislintat toe dat hij de historische nederlaag van Ajax in De Klassieker tegen Feyenoord (6-0) heeft gezien. "Hij (John van 't Schip, red.) speelt niet eens met spelers die wij hebben gekocht", zegt de Duitser. "Het is sinds september niet meer mijn werk, geloof ik. We gaan het over een paar jaar zien hoe de spelers zijn. Niet nu al. Ik denk dat drie of vier spelers het al hebben laten zien."

Mislintat is ervan overtuigd dat de spelers niet het probleem zijn bij Ajax, maar dat de problemen elders liggen. "Kijk naar mijn trackrecord, kijk naar VfB Stuttgart na vier jaar. Die klommen van tweede divisie naar Champions League. En wat jouw collega vanaf dag één heeft gedaan, is mij de hele tijd irriteren. Mij overal de schuld van geven. Jij denkt echt dat de spelers het probleem zijn? Dat zegt alles. Jij denkt echt dat dit het probleem is van deze club. Succes daarmee."

In Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside, heeft Chris Woerts gereageerd op het onderzoek naar Sven Mislintat. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd