Terug

Volg Vandaag Inside

'Mislintat hoopt te stunten met komst van oud-Ajacied'

'Mislintat hoopt te stunten met komst van oud-Ajacied'

Unspecified

23 juni 2023, 11:17

Jurriën Timber lijkt deze zomer Amsterdam te verlaten, wat betekent dat er nog veel werk aan de winkel is voor Ajax-directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Dat meldt Johan Inan in de AD Voetbalpodcast.

Dat Timber gaat vertrekken, lijkt inmiddels een zekerheid. Vooral Arsenal is concreet voor de verdediger. "Er zijn wat cynische supporters die er niet rouwig om zijn, maar wie het allemaal goed analyseert ziet dat dit wel echt een grote aderlating voor Ajax gaat worden", zegt Inan, die enkele sterke punten van Timber opsomt. "Hij heeft het Ajax-dna, wat Mislintat heel belangrijk vindt, en in de defensie van Ajax was hij vorig seizoen de enige die heel comfortabel aan de bal was."

Mislintat gaf onlangs aan dat hij iedere positie dubbel bezet wil hebben bij Ajax en zodoende ging hij onder meer op zoek naar een rechtsbenige centrale verdediger. "Hij omcirkelde juist de posities van Jurriën Timber en Bryan Brobbey, dus laten we de nummers 4 en 9 zeggen. Daar moest snel iemand bij komen want die posities waren nog niet dubbel bezet. En als Timber nu vertrekt, waar ik wel vanuit ga, dan heb je dus geen enkele rechtercentrale verdediger meer." Toch noemt Inan een opvallende optie binnen de selectie voor de positie: "Rensch zou daar kunnen spelen, maar goed, dat heeft hij de laatste jaren weinig gedaan."

Mocht Timber inderdaad een transfer maken, vertrekt er ook een speler met Ajax-dna. Mislintat is wel van plan om het Ajax-gehalte in de selectie te bewaken, weet Inan: "Hij gooit lijntjes uit. Mislintat hoopt stiekem nog te kunnen stunten met een oud-Ajacied, ook om het clubgehalte in de selectie overeind te houden. Als Timber vertrekt, moet je wel oppassen dat dat niet teveel wegvloeit. Dan zal Mislintat aan de bak moeten om een elftal samen te stellen waar het publiek zich mee kan identificeren."

Deel dit artikel

Link gekopieerd