Terug

Volg Vandaag Inside

Mislintat heeft opvolger Heitinga in het vizier: 'Ik heb met zijn agent gesproken'

Mislintat heeft opvolger Heitinga in het vizier: 'Ik heb met zijn agent gesproken'

Unspecified

1 juni 2023, 18:00

Ajax zoekt een hoofdtrainer die zijn ploeg attractief en aanvallend voetbal laat spelen. Daarnaast moet hij jeugdspelers een kans geven en goede resultaten bij vorige clubs hebben geboekt, zo laat directeur voetbalzaken Sven Mislintat weten in gesprek met De Telegraaf.

De nieuwe coach moet ook meer ervaring hebben dan John Heitinga, die donderdag te horen kreeg dat hij geen hoofdtrainer blijft. "Die beslissing heb ik donderdagochtend genomen", zegt Mislintat. "Ik heb een paar mensen als klankbord gebruikt en uiteindelijk 24 uur uitgetrokken voor mijn uiteindelijke beslissing. Natuurlijk was het niet leuk om de boodschap aan John over te brengen. Hij is een goed mens en grote persoonlijkheid. Maar ik vind wel dat John een eerlijke kans heeft gehad de afgelopen vier maanden. Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende."

De Noor Kjetil Knutsen en Peter Bosz zijn de afgelopen weken in verband gebracht met Ajax. "Maar ik heb nog met geen coach gesproken", zei Mislintat. Hij gaf wel toe contact te hebben gehad met de zaakwaarnemer van Knutsen, die op dit moment trainer van FK Bodø/Glimt is. "Ik heb met zijn agent gesproken", zei de Duitse opvolger van Marc Overmars. "Over verschillende onderwerpen."

Knutsen staat sinds 2018 voor de groep van Bodø/Glimt. Zowel in 2020 als in 2021 wist hij zijn ploeg naar de landstitel te loodsen. In het seizoen 2021/2022 wist hij met Bodø/Glimt de kwartfinales van de Conference League te bereiken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd