Terug

Volg Vandaag Inside

'Mislintat heeft bij Ajax zijn excuses aangeboden'

'Mislintat heeft bij Ajax zijn excuses aangeboden'

Unspecified

2 okt 2023, 09:09

De ontslagen technisch directeur bij Ajax, Sven Mislintat, zou zijn excuses hebben aangeboden en 'niets bewust hebben verzwegen' rondom de transfer van Borna Sosa, melden bronnen uit de bestuurlijke top aan de NOS.

Mislintat kwam in opspraak, nadat hij op de slotdag van de transferperiode een speler had gekocht via een Duits zaakwaarnemerskantoor dat aandelen bezit in zijn privébedrijf. Ajax bleek hiervan niet op de hoogte en startte een onderzoek.

De Duitser is momenteel kalm onder de hele situatie en wil volledige openheid van zaken aan Ajax geven. Hij vindt dat het belang van Ajax nu de hoogste prioriteit heeft, zodat de club weer op de rails komt.

Bronnen uit de bestuurlijke top van Ajax hebben aan de NOS laten weten dat Mislintat zijn excuses heeft aangeboden voor het niet melden van zakelijke belangen rond de transfer van Sosa. Mislintat zou ook hebben gezegd dat hij te goeder trouw heeft gehandeld, niets bewust heeft verzwegen en dat hij zichzelf niet verrijkt heeft.

De ontslagen technisch directeur begrijpt dat hij die belangen had moeten melden. Daarbij zou hij intern hebben gezegd dat ‘men moet doen wat ze moeten doen’.

Deel dit artikel

Link gekopieerd