Terug

Volg Vandaag Inside

Mike Verweij lacht om Studio Voetbal-suggestie voor opvolging Marc Overmars

Mike Verweij lacht om Studio Voetbal-suggestie voor opvolging Marc Overmars

Unspecified

21 feb 2022, 13:44

Ajax gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger voor directeur voetbalzaken Marc Overmars, die is vertrokken na een langdurige periode van grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwen op de werkvloer van de club uit Amsterdam. Zondagavond werden er bij Studio Voetbal enkele mogelijke opvolgers behandeld, en kwam ook de naam van Max Huiberts naar voren. 

‘Huiberts beheerst het vak, dat heeft hij laten zien bij AZ met weinig middelen’, zegt Arno Vermeulen. ‘Hij heeft fantastisch werk geleverd en is een hele goede technisch directeur.’ Ook Pierre van Hooijdonk ziet het zitten in de 51-jarige AZ-directeur. ‘Huiberts is de beste kandidaat. Hij beheerst alles. Dat hij in een andere vijver vist, daar maak ik me niet zo druk om. Hij weet van de hoed en de rand.’

Of Huiberts zelf een overstap naar de regerend landskampioen ziet zitten, is nog maar de vraag. Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, is de directeur van AZ zacht gezegd geen fan van de Amsterdamse club. ‘In Studio Voetbal wordt Max Huiberts als kandidaat voor Ajax genoemd. De man die een godsgruwelijke hekel aan Ajax heeft en dat ook niet bepaald onder stoelen of banken heeft gestoken’, tweet Verweij, afgesloten met een lach-emoji. De journalist vraagt zich dan ook hardop af of Ajax wel met Huiberts in zee moet gaan. ‘Jaja, ik ken de wet van Toby Alderweireld, maar moet je dat als Ajax dan willen? Het kan, hoor. Maar dan heeft Huiberts wel wat uit te leggen’, stelt Mike Verweij op Twitter. 

Deel dit artikel

Link gekopieerd