Terug

Volg Vandaag Inside

Mikautadze haalt uit naar Ajax: 'Ik werd gek'

Unspecified

20 apr 2024, 14:43

Georges Mikautadze heeft zich in een interview met L’Équipe kritisch uitgesproken over de manier waarop Ajax destijds met hem is omgegaan. De Georgische aanvaller, die inmiddels is verhuurd aan FC Metz, zat namelijk maandenlang alleen op een hotelkamer.

Mikautadze werd afgelopen zomer door de ontslagen technisch directeur Sven Mislintat voor ruim zestien miljoen euro naar Amsterdam gehaald. De Georgiër vertrok een aantal maanden geleden bij Ajax nadat hij in Amsterdam geen indruk had weten te maken. Zonder doelpunten verliet hij de Johan Cruijff ArenA. Metz heeft hem gehuurd en een optie tot koop bedongen.

In gesprek met L’Équipe blikt Mikautadze terug op zijn tijd bij Ajax. "Ik heb meer dan twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek", zegt Mikautadze. "Maar de club hielp me ook niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond."

Volgens de 23-jarige Mikautadze waren het zware maanden. "Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden om te slagen waren voor mij niet aanwezig. Elke speler moet zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren."

Mikautadze kan zich vooralsnog niet uitlaten over een eventuele terugkeer naar Ajax. "Nu ben ik verhuurd, maar ze laten niets van zich horen. Ze zijn me vergeten bij Ajax", aldus Mikautadze, die in de Ligue 1 na de winterstop in twaalf competitiewedstrijden zeven keer wist te scoren.

De Vandaag Inside-tafel reageerde onlangs op de bestuurlijke chaos bij Ajax rondom Alex Kroes en Michael van Praag. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd