Terug

Volg Vandaag Inside

Mexicaanse voetbalcompetitie stilgelegd na veldslag met mogelijk dodelijke slachtoffers

Mexicaanse voetbalcompetitie stilgelegd na veldslag met mogelijk dodelijke slachtoffers

Unspecified

6 mrt 2022, 10:15

De Mexicaanse voetbalbond heeft de nationale competitie tijdelijk stilgelegd na heftige supportersrellen bij de wedstrijd op het hoogste niveau tussen Querétaro en Atlas. Tientallen toeschouwers raakten daarbij gewond en volgens onbevestigde berichten zouden er ook doden zijn gevallen. De overige wedstrijden in Mexico van dit weekeinde zijn uitgesteld, uit solidariteit met de slachtoffers.

Na een uur spelen ging het mis in het La Corregidora-stadion van Querétaro, bij een stand van 1-0 voor Atlas. Aanhangers van beide clubs zochten de confrontatie en gingen op de tribunes op de vuist met elkaar. Beveiligers besloten de hekken rond het veld te openen, zodat supporters zich op het veld in veiligheid konden brengen. De spelers gingen de kleedkamers in. Ook buiten het stadion werd gevochten.

Op beelden op sociale media is te zien hoe sommige bezoekers bewegingloos op de tribunes liggen, sommigen in een grote plas bloed. De autoriteiten meldden dat zeker 22 mensen gewond zijn geraakt.

"De Mexicaanse voetbalbond betreurt en veroordeelt de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het La Corregidora-stadion. Iedere vorm van geweld is ontoelaatbaar." De Mexicaanse bond belooft de autoriteiten hulp bij het onderzoek en kondigt aan dat de daders gestraft worden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd