Terug

Volg Vandaag Inside

Met dit bedrag gaan de Oranje Leeuwinnen na de WK-uitschakeling naar huis

Met dit bedrag gaan de Oranje Leeuwinnen na de WK-uitschakeling naar huis

Unspecified

11 aug 2023, 11:56

Na de uitschakeling in de kwartfinales van het WK voetbal gaan de voetbalsters van Oranje ieder met 90.000 dollar (omgerekend 81.640 euro) naar huis. Dat bedrag krijgen alle 23 speelsters van de selectie bijgeschreven. De Nederlandse voetbalbond KNVB ontvangt van de FIFA omgerekend 1,98 miljoen euro.

Alle 736 speelsters die zijn geselecteerd voor het toernooi krijgen ieder een vast bedrag van 27.200 euro. Voor alle voetbalsters van het team dat wereldkampioen wordt, is er 245.000 euro prijzengeld.

De bedragen zijn flink gestegen ten opzichte van het vorige WK in 2019, maar er is nog altijd een groot verschil met het WK voor de mannen. Vorig jaar was er in Qatar 440 miljoen dollar aan prijzengeld te verdelen.

Speelsters lieten eerder al weten dat het prijzengeld voor hen geen grote rol speelt. "Ik moet zeggen dat ik daar echt totaal niet mee bezig ben", zei aanvalster Lineth Beerensteyn na het bereiken van de kwartfinales. De jongste speelster in de Nederlandse WK-selectie, de 17-jarige Wieke Kaptein, noemde het wel "fijn" dat ze aan het toernooi verdient. "Ik zet het op mijn spaarrekening en ik koop wat leuke dingen voor mijn ouders", liet ze weten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd