Terug

Volg Vandaag Inside

Messi ziet favorieten voor de Ballon d'Or-titel

Messi ziet favorieten voor de Ballon d'Or-titel

Unspecified

9 okt 2021, 10:00

Vrijdagavond werd bekend welke 30 spelers op de shortlist staan voor de Ballon d'Or-verkiezing. Lionel Messi ziet meerdere spelers een kans maken op de prijs en is van mening dat de criteria voor het winnen van de prijs de laatste jaren zijn veranderd.

De overgang van Messi naar Paris Saint-Germain is tot op heden nog geen voltreffer gebleken. De kleine Argentijn kent een stroef begin in Parijs, met als dieptepunt een 2-0 nederlaag in de Franse competitie tegen Stade Rennais. Messi ziet zichzelf dan ook niet als potentiële winnaar van de Ballon d'Or, hoewel hij er wel net zo blij mee zou zijn als de vorige 6 gouden ballen. 'Als ik de Ballon d'Or voor de zevende keer zou winnen, zou dat prachtig zijn', aldus Messi tegen L'Equipe.

Messi ziet wel kanshebbers voor de titel. 'Ik ga zeker op mijn teamgenoten Neymar en Kylian Mbappé stemmen. Robert Lewandowski heeft het ook geweldig gedaan dit jaar en Karim Benzema was uitstekend', zegt de nieuwe PSG-vedette, die ziet dat het belangrijker is gewoon om prijzen te winnen. 'Daarvoor werd er meer gekeken naar wie de allerbeste speler van het jaar was. Collectieve prestaties tellen mee. Als een team goed presteert, schittert het individu ook.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd