Messi leidt Barcelona naar koppositie

30 okt 2019, 00:27

FC Barcelona is na een ruime zege op Real Valladolid de koploper in de Spaanse competitie. De landskampioen versloeg de bezoekers met 5-1 en gaat met 22 punten aan de leiding. Granada, dat net als Atlético Madrid twee punten minder heeft, komt donderdag nog in actie.

Barcelona kwam door een schot van de Fransman Clément Lenglet al in de 2e minuut op voorsprong. Na een kwartier stond het echter weer gelijk. Doelman Marc-André ter Stegen werkte een vrije trap van Michel niet goed weg, waarop Kiko uit de rebound scoorde. De thuisploeg ging alsnog met 3-1 de rust in dankzij Lionel Messi. De Argentijn stuurde met een steekballetje Arturo Vidal weg, die scoorde met het puntje van zijn schoen. Met een perfecte vrije trap zorgde Messi voor de 3-1.

In de tweede helft stuurde de voor Frenkie de Jong ingevallen Ivan Rakitic Messi weg om zijn tweede binnen te tikken. De Argentijn bracht Luis Suárez vervolgens in stelling voor de 5-1.