Terug

Volg Vandaag Inside

Messi in tranen na nieuw record en feestje met Argentijnse fans

Messi in tranen na nieuw record en feestje met Argentijnse fans

Unspecified

10 sep 2021, 08:28

Lionel Messi is weer een record rijker. De Argentijnse topvoetballer leidde Argentinië in de kwalificaties voor het WK van 2022 naar een zege van 3-0 op Bolivia en hij maakte alle doelpunten. Met zijn zevende hattrick voor het nationale team passeerde hij de legendarische Braziliaan Pelé als topscorer van Zuid-Amerika met 79 interlandtreffers. Het oude record van Pelé stond op 77 goals.

'Ik heb er lang op moeten wachten, maar ik wilde het record heel graag hebben en ik ben er ook echt voor gegaan', zei een emotionele Messi na zijn 153e interland. 'Ik ga nu genieten van dit unieke moment', aldus de topschutter, die deze zomer FC Barcelona verruilde voor Paris Saint-Germain.

Argentinië behield met de zege op Bolivia de tweede plaats in de stand van de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika met 18 punten uit 8 wedstrijden. Brazilië is de koploper met de maximale score van 24 punten uit 8 duels. De Brazilianen wonnen in Recife hun kwalificatieduel met 2-0 van Peru. De treffers kwamen van Everton Ribeiro en Neymar. Uruguay won in Montevideo met 1-0 van Ecuador dankzij een late goal van oud-PSV'er Gaston Pereiro. Het land steeg naar de derde plek in de stand met 15 punten uit 9 wedstrijden.

Het duel tussen Brazilië en Argentinië in São Paulo werd afgelopen zondag al na enkele minuten gestaakt. Medewerkers van de Braziliaanse gezondheidsdienst betraden het veld, omdat enkele spelers van Argentinië zich niet aan de coronaregels zouden hebben gehouden. De betreffende spelers werden van het veld gevoerd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd