Terug

Volg Vandaag Inside

Messi en Ronaldo op plaats 2 en 3 in lijst van bestbetaalde sporters ter wereld

Messi en Ronaldo op plaats 2 en 3 in lijst van bestbetaalde sporters ter wereld

Unspecified

13 mei 2021, 08:46

De Ierse kooivechter Conor McGregor is volgens Forbes momenteel de bestbetaalde sporter ter wereld. Het zakenblad heeft uitgerekend dat hij met dank aan zijn commerciële activiteiten zo'n 180 miljoen dollar heeft verdiend in de afgelopen 12 maanden. Dat komt omgerekend neer op een kleine 150 miljoen euro.

'The Notorious' verdiende binnen de kooi 'slechts' 22 miljoen dollar. Het gros van wat de 32-jarige McGregor in een jaar tijd heeft verdiend, kwam via zijn zakelijke activiteiten. Door onder andere de verkoop van een meerderheidsbelang in zijn whiskeymerk Proper No. Twelve mocht hij nog eens 158 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven.

McGregor is een van de vier atleten die volgens Forbes meer dan 100 miljoen dollar verdienden. Lionel Messi eindigde met 130 miljoen dollar op plek twee van de lijst, gevolgd door zijn grote rivaal Cristiano Ronaldo (120 miljoen dollar).

Op plek vier staat American football-speler Dak Prescott. De quarterback van de Dallas Cowboys verdiende 107,5 miljoen dollar, met dank aan een tekenbonus van 66 miljoen. De Amerikaanse basketballer LeBron James vult met 96,5 miljoen dollar de top 5 aan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd