Terug

Volg Vandaag Inside

Mertens kan Maradona in België inhalen

Mertens kan Maradona in België inhalen

Unspecified

1 okt 2019, 21:12

De Belgische international Dries Mertens kan woensdag in zijn vaderland met Napoli een opmerkelijke mijlpaal bereiken. De 32-jarige aanvaller heeft 114 doelpunten voor de Italiaanse club gemaakt sinds zijn komst medio 2013 naar Napels. Daarmee is de voormalige spits van onder meer FC Utrecht en PSV nog maar één doelpunt verwijderd van het aantal van de legendarische Diego Maradona. De Argentijnse superster bracht tijdens zijn even succesvolle als turbulente tijd in Napels 115 goals voor de club op zijn naam.

Napoli treedt in België tegen Racing Genk aan voor de tweede speelronde in de Champions League. "Maradona is voor mij de beste speler ooit", legde trainer Carlo Ancelotti uit. "Daar kan je Dries Mertens niet mee vergelijken. Maar hij doet het heel goed. Dries werkt heel hard en scoort heel vlot. Ik hoop dat hij Maradona inhaalt. Dat zou mooi staan in de geschiedenisboeken van de club."

Napoli begon met een fraaie zege tegen titelhouder Liverpool (2-0) aan de groepsfase. Genk ging hard onderuit bij Salzburg (6-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd