Terug

Volg Vandaag Inside

'Meerderheid tekent zich af in bestuursraad Ajax voor terugkeer Alex Kroes'

Unspecified

5 apr 2024, 18:27

In de bestuursraad van Ajax tekent zich een meerderheid af voor een terugkeer van Alex Kroes. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

De bestuursraad zou niet uitsluiten dat Kroes zijn boekje te buiten is gegaan, maar vindt de straf buitenproportioneel. “Alsof hij de doodstraf krijgt voor door rood licht fietsen”, zegt een betrokkene tegen de krant.

Volgens De Telegraaf komen daardoor de bestuursraadsleden nog meer op ramkoers te liggen met de raad van commissarissen, die het mogelijke handelen in aandelen met voorkennis door de algemeen directeur onvergeeflijk vindt. Hierdoor wordt het wegsturen van de commissarissen nu serieus overwogen.

Volgens de bestuursraad had de RvC Kroes kunnen sommeren zijn 42.500 aandelen te verkopen, voordat dat bezit bij de Autoriteit Financiële Markten moest worden aangemeld, als ze hem tijdig hadden gevraagd wanneer hij zijn Ajax-aandelen had gekocht. “Die scherpte wordt van een – inmiddels bij Ajax betaalde – commissaris van een beursgenoteerde onderneming verwacht, vindt de bestuursraad. En dan was Kroes in hun ogen nu nog gewoon algemeen directeur geweest”, besluit De Telegraaf.

Chris Woerts sprak zich onlangs bij Vandaag Inside uit over de schorsing van Alex Kroes: "Ik denk dat ze heel blij zijn dat ze van hem af konden". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd