Terug

Volg Vandaag Inside

'Medestanders Kroes denken aan andere functie binnen Ajax'

Unspecified

8 apr 2024, 11:11

Het Parool meldt dat de bestuursraad van Ajax Alex Kroes hoe dan ook voor de club wil behouden. Er wordt op dit moment onder meer gedacht aan een alternatieve functie, mocht het juridisch onmogelijk blijken om de geschorste directeur als directiehoofd aan te laten blijven.

Vorige week werd directeur Kroes geschorst omdat hij aandelen Ajax had gekocht voordat zijn aanstelling als directeur bekend werd. Vrijdag werd ook duidelijk dat voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen zelf in de fout was gegaan met een te late melding van zijn Ajax-aandelen bij beursautoriteit AFM.

De raad van commissarissen, onder leiding van voorzitter Michael van Praag, wil van Kroes af. Tegelijkertijd steunt de bestuursraad Kroes, die met zijn specifieke kennis en expertise de grootste kans biedt op een snel sportief herstel. "De onthutsende nederlaag van zondag tegen Feyenoord is in hun ogen ook een argument om hem binnenboord te houden. Want Kroes initieerde en onderhield het afgelopen half jaar contacten met potentiële nieuwe trainers, zoals Graham Potter, de Engelsman die eerder bij Brighton & Hove Albion indruk maakte en nu in verband wordt gebracht met Ajax", schrijft Het Parool.

Mocht Kroes definitief niet meer terugkeren als algemeen directeur van Ajax, beraden zijn medestanders zich alvast op manieren om Kroes toch te behouden voor Ajax. Er wordt gedacht aan een functie waarmee hij mogelijk niet direct onder de governanceregels van de beursgenoteerde onderneming Ajax valt.

De Vandaag Inside-tafel reageerde eerder op de bestuurlijke chaos bij Ajax rondom Alex Kroes en Michael van Praag. Bekijk het terug in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd