Terug

Volg Vandaag Inside

Mazraoui heeft zijn keuze gemaakt!

Mazraoui heeft zijn keuze gemaakt!

Unspecified

29 aug 2018, 21:54

AMSTERDAM (ANP) - Noussair Mazraoui verkiest de nationale voetbalploeg van Marokko boven het Nederlands elftal. Dat heeft de rechtsback van Ajax laten weten aan De Telegraaf.

Mazraoui is opgeroepen voor het duel van volgende week zaterdag tussen Marokko en Malawi. Hij sprak vorige week ook met bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal en Nico-Jan Hoogma, de technisch directeur van de KNVB.

Mazraoui, geboren in Leiderdorp, heeft een aantal dagen nodig gehad om na te denken. HIj kiest voor Marokko, ook omdat hij daar verschillende nationale jeugdteams heeft doorlopen.

,,Nederland is mijn land en Marokko is ook mijn land", vertelde hij aan De Telegraaf. ,,De mensen die mij kennen weten dat ik een trotse Hollander ben en een trotse Marokkaan. Ik ben hier geboren en opgegroeid. Ik heb de afgelopen week ook een heleboel keer een beeld gevormd van hoe het zou zijn om in het Oranje-shirt in een vol stadion te spelen. En geloof me, dat zag er mooi uit. Spelen in Oranje met teamgenoten van Ajax. Het liefst zou ik voor allebei de landen uitkomen, maar dat kan natuurlijk niet.’’

Deel dit artikel

Link gekopieerd