Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen zwaar teleurgesteld na kwalificatie: 'Dit is natuurlijk helemaal kut'

Max Verstappen zwaar teleurgesteld na kwalificatie: 'Dit is natuurlijk helemaal kut'

Unspecified

1 okt 2022, 17:00

Max Verstappen is zwaar teleurgesteld omdat hij zijn laatste snelle ronde in de kwalificatie na teamorders moest afbreken en zich slechts als achtste kwalificeerde voor de GP van Singapore. "Dit is natuurlijk helemaal kut", reageerde de wereldkampioen van Red Bull nog steeds woedend bij Viaplay. "Je vult de auto voor vijf ronden en wil zes ronden doen. Die logica klopt natuurlijk niet."

De Red Bull-coureur was bezig aan een snelle laatste ronde in de kwalificatie, maar werd door het team naar binnen geroepen voordat hij zijn ronde kon afmaken. Volgens zijn team zou de wagen van Verstappen anders te weinig brandstof hebben gehad en dat levert een straf op.

Verstappen ziet zijn kansen op een goede uitslag flink slinken nu hij op de achtste plek moet starten zondag. "Het wordt hier een lastig verhaal. Alles wordt hier heet als je achter een andere auto rijdt. Je banden worden warm. Op dit moment denk ik dat ik even naar het hotel moet gaan en tot rust moet komen, want nu heb ik er niet zo veel zin in."

Op de boordradio reageerde Verstappen geschokt op de oproep dat hij naar de pits moest komen. "Wat dan? Wat zeggen jullie nu? Ik snap dit niet, waar gaat dit over?", reageerde hij.

In de voorlaatste ronde brak Verstappen een poging om onder de tot dan toe snelste tijd te duiken af, om alles op de slotronde te gooien. "Ik had die ronde ervoor moeten afmaken", zei hij daarover. "Dat het daarna niet ging lukken, daar kwamen we pas te laat achter."

Hoewel de coureur liet zien dat de Red Bull snel is op het Marina Bay stratencircuit, heb je daar volgens Verstappen helemaal niets aan. "Je kunt dat allemaal in het putje gooien als je als achtste moet starten. De snelheid zat er goed in en vooral deze omstandigheden vind ik natuurlijk wel mooi", zei hij over de kwalificatie op de opdrogende baan. "Je moet op de limiet gaan."

Deel dit artikel

Link gekopieerd