Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen wint voor het eerst de Grand Prix van Groot-Brittannië

Max Verstappen wint voor het eerst de Grand Prix van Groot-Brittannië

Unspecified

9 juli 2023, 17:36

Max Verstappen heeft voor het eerst in zijn Formule 1-carrière de Grote Prijs van Groot-Brittannië gewonnen. De regerend wereldkampioen was in zijn Red Bull duidelijk de beste op het circuit van Silverstone. Lando Norris eindigde in de McLaren als tweede, Lewis Hamilton werd in de Mercedes derde.

Voor Verstappen is het de achtste zege van het seizoen en de zesde overwinning op rij. In het wereldkampioenschap liep hij verder uit. Zijn eerste concurrent, teamgenoot Sergio Pérez, finishte als zesde. Verstappen, die in 2020 wel de 70th Anniversary Grand Prix won, de jubileumrace van de Formule 1 op Silverstone, heeft nu 255 punten. Dat zijn er 99 meer dan Pérez.

Verstappen startte voor de vijfde keer op rij vanaf poleposition, dit keer met naast hem McLaren-coureur Norris. Die troefde Verstappen af bij de start. Ook Oscar Piastri was in de McLaren snel weg en zette druk op de Red Bull. In de vijfde ronde passeerde Verstappen Norris weer. De twee McLaren-coureurs moesten daarna een gaatje laten ten opzichte van Verstappen, maar bleven de concurrenten van Ferrari en Mercedes wel voor.

Door het stilvallen van de wagen van Kevin Magnussen kwam er een safetycar. Verstappen maakte zijn pitstop met Norris achter zich ook. De 25-jarige coureur hield dus de leiding in de wedstrijd. Aan het eind van de 38e ronde bleef Verstappen bij de herstart Norris voor en nam meteen afstand. Hij pakte ook nog het WK-punt voor de snelste ronde.

Norris moest vooral zorgen dat hij Hamilton achter zich hield. De Mercedes-coureur probeerde het enkele keren, maar Norris verdedigde zijn positie met succes. Voor Hamilton, gestart vanaf de zevende positie, was het een goede uitslag. Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz, vertrokken als vierde en vijfde, moesten genoegen nemen met de negende en tiende plaats.

Nyck de Vries startte vanaf plaats achttien, omdat Valtteri Bottas uit de pits vertrok. De coureur van AlphaTauri won een plek en rukte door pitstops en uitvallers op naar de veertiende plaats. Na de tweede pitstop kon hij het tempo niet vasthouden op de zachte banden en eindigde hij als zeventiende en laatste, buiten de punten. De Vries wacht nog steeds op zijn eerste WK-punten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd