Terug

Volg Vandaag Inside

Max Verstappen laat zich uit over moeizaam seizoen Nyck de Vries

Max Verstappen laat zich uit over moeizaam seizoen Nyck de Vries

Unspecified

29 juni 2023, 18:00

Max Verstappen heeft tijdens een FIA-persconferentie gereageerd op het tot nu toe teleurstellende seizoen van Nyck de Vries bij AlphaTauri. De Vries maakt dit jaar zijn debuut in de Formule 1, maar tot nog toe zijn de prestaties van de 28-jarige Fries ondermaats.

"Ik hoef Nyck niet te vertellen wat hij moet doen, want hij heeft genoeg ervaring", zei de tweevoudig wereldkampioen over zijn landgenoot. "We weten allemaal dat het in de autosport om presteren gaat, maar je kunt het niet afdwingen. Hij moet er geen stress over hebben. Het is iedere race leren van je fouten en met hulp van je engineers één zien te worden met je auto. Als hij eenmaal een goede uitslag heeft gereden, volgen er als vanzelf meer."

Helmut Marko

Helmut Marko, de topadviseur die de rijdersbezetting bepaalt bij Red Bull en zusterteam AlphaTauri, liet zich deze week in een podcast indirect ontvallen dat het geen goede keuze lijkt geweest om de Nederlander, voormalig kampioen in de Formule 2 en Formule E, een zitje in de Formule 1 te geven.

De Vries wil zich niet gek laten maken door de opmerkingen van de Red Bull-topman. "Ik denk dat doctor Marko het zal waarderen als ik hem het tegendeel kan bewijzen op het circuit, maar er is geen reden om het te forceren", zei de coureur tijdens dezelfde persmeeting. "Het is aan mij om volledige focus te houden. Het is een kwestie van tijd dat het zal goed komen. Feit is dat het middenveld dit jaar heel dicht bij elkaar zit. Om in de punten te rijden, moet ik een perfecte race uitvoeren waarin ik de juiste keuzes maak en het maximale uit de auto haal. Die race moet een keer komen. Maar ik moet geduldig zijn en het niet forceren, anders ga ik fouten maken."

Dit weekend staat de Grote Prijs van Oostenrijk op het programma.

Deel dit artikel

Link gekopieerd