Terug

Volg Vandaag Inside

Maurice Steijn spant kort geding aan tegen Pierre van Hooijdonk

Unspecified

16 aug 2023, 13:17

Maurice Steijn spant een kort geding aan tegen Pierre van Hooijdonk, dat meldt De Telegraaf. De Studio Voetbal-analist kreeg van de Ajax-trainer tot woensdagmiddag 12:00 uur de tijd om zijn uitspraken te rectificeren, maar Van Hooijdonk liet die deadline verlopen.

Van Hooijdonk zat zondag als vaste tafelgast in Studio Voetbal. Hij betichtte Steijn van "betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers". Dat gebeurde volgens Van Hooijdonk toen Steijn trainer was van NAC Breda. Zelf zit de oud-voetballer nu in de raad van commissarissen bij NAC. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie met elkaar hebben.

Steijn eiste maandag in een brief dat Van Hooijdonk de uitspraken over hem uiterlijk woensdag 12.00 uur zou rectificeren, zowel schriftelijk als in de uitzending van Studio Voetbal. Omdat Van Hooijdonk daar geen gehoor aan heeft gegeven, zet Steijn de volgende stap door naar de rechter te gaan.

"Van de zijde van Van Hooijdonk is om uitstel gevraagd, maar dat verlenen we niet. We gaan door op de ingeslagen weg, dus een kort geding aanvragen", reageert Jan Kabalt, advocaat van Steijn, tegenover De Telegraaf. Kabalt en Steijn sluiten een aangifte wegens laster en smaad ook niet uit.

Johan reageerde dinsdagavond in Vandaag Inside op de vete tussen Steijn en Van Hooijdonk. Bekijk het terug in de video bovenaan het artikel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd