Terug

Volg Vandaag Inside

Mattie en Wietze herenigd voor Radio555: ‘Voelt toch een beetje als m'n ex-vriendin'

Mattie en Wietze herenigd voor Radio555: ‘Voelt toch een beetje als m'n ex-vriendin'

Unspecified

7 mrt 2022, 08:40

Ter gelegenheid van de landelijke actie om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne zijn Mattie Valk en Wietze de Jager maandag tussen 08:00 en 10:00 weer herenigd. De twee radio-dj's waren tot vijf jaar geleden onlosmakelijk met elkaar verbonden als duo, tot dat daar een abrupt einde aan kwam in 2017.

De twee waren namelijk van plan om een overstap te maken naar Sky Radio, toen Valk op de valreep tóch besloot te blijven bij Qmusic. Naar verluidt zou hij daar meer gaan verdienen en een Tesla ontvangen. Het maakte de nodige tongen los in het radiolandschap. 'We gaan geen liedje draaien, want we hebben heel veel bij te praten', stelden de dj's aan het begin van de dag.

'Ik voel me wel een beetje gespannen: het voelt toch een beetje als het zien van je ex. Af en toe denk je: wat een bokkenlul', vertelde Wietze eerlijk. 'Maar ik had ook het gevoel alsof de tijd had stilgestaan. Het voelde toch weer vertrouwd toen ik je dit weekend aan de lijn had', zocht Mattie toenadering. 'Het hielp dat ik lekker in de olie zat. Ik had behoorlijk wat wijn op, dus het kwam niet zo hard binnen allemaal', reageerde een lachende Wietze.

De Oekraïne-oorlog heeft er echter wél voor gezorgd dat Mattie en Wietze hun principes even parkeren. 'Dat zet dingen ook in perspectief, om het zacht uit te drukken. Dus wij geven elkaar een hand en gaan zo veel mogelijk geld inzamelen voor Oekraïne.'

De twee dj's zijn maandag te horen op de deelnemende publieke en commerciële radiozenders. Het gaat om een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Het programma zal tegelijkertijd op alle deelnemende zenders worden uitgezonden. Luisteraars kunnen in ruil voor een donatie een nummer aanvragen of direct doneren via radio555.nl. In de uitzending werd ook bekendgemaakt dat in de afgelopen dagen al 21,4 miljoen euro is gedoneerd voor hulp aan Oekraïne op Giro555.

Deel dit artikel

Link gekopieerd