Terug

Volg Vandaag Inside

'Marsman maakt het me steeds moeilijker'

'Marsman maakt het me steeds moeilijker'

Unspecified

14 mrt 2021, 18:50

Als Justin Bijlow weer helemaal klachtenvrij is, is het geen vanzelfsprekendheid dat hij terugkeert onder de lat bij Feyenoord. "Nick Marsman maakt het me steeds moeilijker om een beslissing te nemen. Dat is geweldig voor Feyenoord en die jongen", aldus trainer Dick Advocaat na de uitwedstrijd tegen PSV (1-1), waar Marsman werd uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd.

Bijlow stond enkele maanden aan de kant vanwege een voetblessure. Hij maakte vorige maand zijn rentree, maar miste daarna weer een aantal duels vanwege fysieke problemen.

Marsman bleef rustig na de complimenten die hij ontving. "Ik heb het team proberen te helpen waar nodig. Toen ik naar Feyenoord kwam, was elke wedstrijd die ik zou spelen een soort bonus. Zo sta ik er eigenlijk nog steeds in. Ik probeer mijn stinkende best te doen."

Feyenoord had het de eerste tien minuten moeilijk. Marsman redde goed op een inzet van Donyell Malen. Feyenoord legde daarna meerdere keren, door snel om te schakelen, de defensieve zwakheden van PSV bloot. Alleen Steven Berghuis wist te scoren. Malen scoorde kort voor rust tegen.

"Ik baal er wel van dat we de score voor rust niet konden uitbreiden", zei Marsman. "In de thuiswedstrijd tegen PSV waren we juist bijzonder effectief, vandaag niet."

Feyenoord behoudt 8 punten achterstand op PSV en lijkt de tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League, te kunnen vergeten. "Je weet het nooit in het voetbal, maar het lijkt wel die kant op te gaan", zei de doelman. "Voor ons is het belangrijk om van wedstrijd tot wedstrijd te blijven kijken, want we hebben het tegen elke tegenstander moeilijk."

De 30-jarige Marsman heeft een aflopend contract bij Feyenoord. "Er spelen wel wat dingen, maar ik ben ook met Feyenoord in gesprek", zei de keeper over zijn toekomst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd