Manchester City na rust langs Aston Villa

26 okt 2019, 17:59

Manchester City heeft in de Premier League een eenvoudige zege geboekt op Aston Villa. Het duurde even voordat de thuisploeg op gang kwam maar na een 0-0-ruststand liep City in de tweede helft uit naar 3-0. De ploeg van coach Pep Guardiola kwam daarmee op drie punten van leider Liverpool, dat zondag op het eigen Anfield Tottenham Hotspur ontvangt.

De beste kans voor rust was voor David Silva, maar de Spanjaard schoot in de 43e minuut vrij voor doelman Tom Heaton naast. Meteen na rust zette Raheem Sterling zijn ploeg dan toch op voorsprong. Nadat Villa-verdediger Tyrone Mings nog een inzet van Gabriel Jesus van de lijn had gehaald was het na ruim een uur alsnog raak. Kevin De Bruyne zette voor en de bal verdween zonder te zijn aangeraakt in het doel. Duits international Ilkay Gündogan maakte er in de 70e minuut nog 3-0 van.

Fernandinho van Manchester City haalde het einde niet. De Braziliaan kreeg twee keer geel. Bij Villa mocht Anwar El Ghazi de laatste acht minuten meespelen.

René lacht om trui Guardiola: 'Dat is niet goed!'