Terug

Volg Vandaag Inside

Makkelie maakte excuses bij Portugees kamp na heet avondje

Makkelie maakte excuses bij Portugees kamp na heet avondje

Unspecified

29 mrt 2021, 16:29

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft zich bij het Portugese kamp verontschuldigd voor de gebeurtenissen van zaterdagavond. Portugal nam het in de WK-kwalificatiereeks op tegen Servië en Makkelie kende in de blessuretijd geen doelpunt toe aan Cristiano Ronaldo. Diens inzet leek echter de doellijn gepasseerd te hebben. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

"Alles wat ik erover kan zeggen is dat ik sorry heb gezegd tegen de coach en het team over wat er is gebeurd", zei Makkelie tegen de Portugese krant A Bola. "Als arbitrage werken we altijd hard om de juiste beslissingen te nemen. Als we in het nieuws komen, om welke reden dan ook, dan maakt ons dat totaal niet blij."

Door de beslissing van Makkelie bleef Portugal steken op 2-2. Na de wedstrijd uitte Ronaldo zijn onvrede over de Nederlandse arbitrage. "Aanvoerder zijn van het Portugese team is een van de privileges van mijn leven. Maar er zijn momenten die moeilijk zijn om mee om te gaan, vooral als we het gevoel hebben dat een hele natie wordt geraakt", schreef de sterspeler op Instagram.

"We maakten een doelpunt dat onterecht niet werd toegekend. In een wedstrijd van dit niveau zou dat niet mogen gebeuren", foeterde de Portugese bondscoach Fernando Santos.

Deel dit artikel

Link gekopieerd