Terug

Volg Vandaag Inside

Luuk de Jong bezorgt Koeman eerste puntenverlies

Luuk de Jong bezorgt Koeman eerste puntenverlies

Unspecified

5 okt 2020, 00:59

Trainer Ronald Koeman is er met FC Barcelona niet in geslaagd de topper tegen Sevilla te winnen. In Camp Nou werd het 1-1. Bij de thuisploeg maakte Sergiño Dest zijn debuut en bij de bezoekers kwam Luuk de Jong tot scoren.

De Jong opende de score met een hard schot met links. De oud-spits van PSV schoot vanaf zo'n tien meter raak nadat hij de bal voor zijn voeten had gekregen omdat een voorzet niet goed verwerkt kon worden door de defensie van FC Barcelona.

De Jong is de eerste Nederlander die in competitieverband tegen FC Barcelona tot scoren kwam sinds Hedwiges Maduro in 2009. Maduro speelde destijds voor Valencia.

Niet veel later maakte Philippe Coutinho gelijk. Hij kreeg de bal met geluk in de voeten na een ongelukkige interceptie van Jesús Navas, waardoor de uitgekomen keeper op het verkeerde been stond. Coutinho hoefde de bal alleen maar in het lege doel te werken.

Het is de eerste keer sinds 2011 dat FC Barcelona de thuiswedstrijd in La Liga tegen Sevilla niet weet te winnen. Vorig seizoen werd het nog 4-0.

Bij FC Barcelona viel Dest, eerder deze week overgekomen van Ajax, een kwartier voor tijd in voor de geblesseerde linksback Jordi Alba. Vijf minuten voor tijd werd Luuk de Jong gewisseld. Frenkie de Jong deed bij de thuisploeg wel de hele wedstrijd mee. Koeman haalde na een uur Antoine Griezmann en Ansu Fati naar de kant. Fati was de afgelopen weken de uitblinker bij Barça.

Voor FC Barcelona is het het eerste puntenverlies van dit seizoen. Eerder werden Villarreal (4-0) en Celta (3-0) overtuigend verslagen. Ook Sevilla, dat al negen uitduels op een rij niet heeft verloren, begon de derde speelronde zonder averij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd