Terug

Volg Vandaag Inside

Lukaku walgt van George Floyd-cartoon: 'Vinden jullie dit grappig?'

Lukaku walgt van George Floyd-cartoon: 'Vinden jullie dit grappig?'

Unspecified

4 juni 2020, 00:00

Romelu Lukaku heeft met afschuw gereageerd op een cartoon die in Het Nieuwsblad gepubliceerd is. De cartoon verwijst naar de door een politieagent vermoorde Amerikaan George Floyd. De Belg haalt op Twitter uit naar het dagblad.

Op de tekening is de manier waarop Floyd door een politieagent vermoord is nagebootst met bestuursleden van Anderlecht in de hoofdrol. Daarmee verwijst striptekenaar Marec naar de bestuurlijke strijd die gaande is bij de Belgische topclub. De beoogde voorzitter Wouter Vandenhaute, de bovenste figuur op de tekening, is daarbij in strijd met Michael Verschueren.

De cartoon zorgde voor ophef en schoot ook bij Lukaku volledig in het verkeerde keelgat. De spits van Inter Milaan vindt het onbegrijpelijk dat de krant de cartoon in deze tijd publiceert. Op de striptekening staat 'Purple lives matter!', verwijzend naar de wereldwijde protest beweging 'Black lives matter'.

Eerder dit seizoen werd Lukaku racistisch bejegend door fans van Cagliari en sprak zich toen uit over racisme in Italië.

Ook bij Veronica Inside werd stilgestaan bij de dood van George Floyd. Johan vertelde vrijdag geen fan te zijn van de politie in de Verenigde Staten. 'Blanke agenten in Amerika zijn ordinaire rednecks'

Deel dit artikel

Link gekopieerd