Terug

Volg Vandaag Inside

Lucille Werner niet blij met beperking-grapje Hugo de Jonge: 'Jammer dat dit zo gezegd wordt'

Lucille Werner niet blij met beperking-grapje Hugo de Jonge: 'Jammer dat dit zo gezegd wordt'

Unspecified

26 aug 2023, 14:11

Politica en voormalig Lingo-presentatrice Lucille Werner was vrijdagavond niet geheel gediend van het grapje dat CDA-partijgenoot en minister voor Volkshuisvesting Hugo de Jonge over mensen met een handicap maakte in de uitzending van Humberto.

"Dat is jammer, dat het zo gezegd wordt, al ken ik Hugo goed", reageerde het Kamerlid aan tafel van de talkshow. In een item van Jaïr Ferwerda over het vertrek van Werner uit de Tweede Kamer vertelde De Jonge over zijn herinneringen aan haar, waarop er een auto aangereden kwam en Ferwerda hem aan de kant duwde.

"Dank je wel voor het behoeden voor het overrijden, anders was ik ook met een beperking geëindigd", zei De Jonge daarop. Werner heeft zelf een handicap en zette zich in de Kamer altijd in voor mensen met een handicap.

Aan tafel werd ontstemd gereageerd. Werner denkt dat De Jonge met zijn grap vooral "een onhandige uitspraak" heeft gedaan. "Hij bedoelt het niet zo, maar het is wel even...", zegt ze. "Wat ik hier ingewikkeld aan vind, is dat mensen met een handicap gezien moeten worden als potentieel. Als mensen die iets kunnen, die gelukkig kunnen zijn en niet als zielig, kwetsbaar of als een object van zorg."

Deel dit artikel

Link gekopieerd