Terug

Volg Vandaag Inside

Löw gelooft in goed resultaat tegen Oranje

Löw gelooft in goed resultaat tegen Oranje

Unspecified

23 mrt 2019, 18:40

AMSTERDAM (ANP) - Bondscoach Joachim Löw van Duitsland heeft alle vertrouwen dat zijn ploeg zondag met een goed resultaat tegen het Nederlands elftal aan het kwalificatietoernooi voor het EK van 2020 begint. ,,Ik heb zeker geen slecht gevoel", zei hij in de perskamer van de Johan Cruijff ArenA. ,,We gaan voor een goede uitslag en willen onze ploeg verder ontwikkelen."

Löw wil het kwalificatietoernooi voor de Europese eindronde in twaalf landen aangrijpen om zijn ploeg weer succesvol te maken, na een tegenvallend WK en de pijnlijke degradatie uit de hoogste divisie van de Nations League. De Duitse bondscoach heeft geen plaats meet voor Jérôme Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller. Hij heeft besloten zijn ploeg te verjongen.

,,Daardoor heeft Nederland een ploeg die misschien beter op elkaar is ingespeeld", erkende hij. ,,Zij zijn bezig aan een serie goede resultaten en de stemming rond de ploeg is heel goed. We hebben in oktober met 3-0 verloren in Amsterdam. Maar het gelijkspel in Gelsenkirchen heeft mij vertrouwen gegeven", doelde hij op de laatste ontmoeting tussen beide landen (2-2).

Deel dit artikel

Link gekopieerd