Terug

Volg Vandaag Inside

Lovende woorden voor Nijhuis: 'We liepen naar binnen, ik zei: fantastisch man'

Lovende woorden voor Nijhuis: 'We liepen naar binnen, ik zei: fantastisch man'

Unspecified

29 okt 2021, 16:33

Iliass Bel Hassani, middenvelder van RKC Waalwijk, heeft donderdagavond genoten van het optreden van scheidsrechter Bas Nijhuis. RKC schakelde Willem II uit met een 3-0 overwinning in het KNVB-bekertoernooi.

Nijhuis krijgt vaak de nodige kritiek over zich heen, dat hij het spel te veel laat doorgaan bij kleine overtredingen. 'Het paste precies in het plaatje zoals wij speelden', reageerde Bel Hassani met mooie woorden over de arbiter. 'Hij liet het spel geweldig doorgaan. We liepen naar binnen en toen heb ik tegen hem gezegd: ’Fantastisch man. Dit is voetbal'.

'Het is geen zaalvoetbal, waarin meteen gefloten wordt als je een man aanraakt', vervolgt Bel Hassani. 'Vanuit Qatar en Dubai heb ik het Nederlands voetbal gevolgd en meegekregen dat mensen veel commentaar op hem hadden. Dat vond ik altijd heel onterecht. Nu had ik de kans om hem te zeggen, dat ik houd van zijn stijl van fluiten.'

RKC kwam in de 20e minuut op voorsprong na balverlies bij Leeroy Owusu. Lennerd Daneels kon daarna Iliass Bel Hassani in stelling brengen. De oud-speler van onder meer Sparta Rotterdam en Heracles Almelo tikte fraai in, 1-0. Kort na de rust verdubbelde Finn Stokkers de marge nadat hij koelbloedig doelman Timon Wellenreuther had omspeeld (2-0). Met een rake knal besliste Saïd Bakari het duel in de 71e minuut (3-0), kort nadat Mats Köhlert de eerste echte kans voor Willem II had gemist.

Met de royale overwinning in de bekerderby gaf RKC een passend vervolg aan de tweede competitiezege afgelopen zaterdag tegen Sparta Rotterdam (1-0). De Waalwijkers willen komende zondag in de thuiswedstrijd tegen concurrent SC Cambuur opnieuw hun slag slaan. Mede daarom speelde trainer Joseph Oosting niet eens met zijn sterkste elftal tegen Willem II. De Tilburgers stelden echter zwaar teleur in Waalwijk. Ze konden hun positie in de subtop van de Eredivisie geen moment waarmaken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd