Terug

Volg Vandaag Inside

'Louis van Gaal is toch wel dé man van het jaar!'

'Louis van Gaal is toch wel dé man van het jaar!'

Unspecified

29 dec 2021, 20:10

Voor Louis van Gaal was het een hectisch jaar waarin hij terugkwam uit zijn pensioen om opnieuw de functie van Oranje-bondscoach te bekleden. Volgens AD-verslaggever Sjoerd Mossou is hij daardoor dé man van het jaar geworden.

In Panenka wordt Mossou gevraagd naar zijn favoriete persoonlijkheid van 2021. 'Louis van Gaal. Dat is wat mij betreft toch wel dé man van het jaar. Dat is de man die ons weer een goed gevoel heeft gegeven. Die de dingen weer een beetje leuk heeft gemaakt. Hij was in vorm!', stelt de verslaggever.

Eén beeld zal Mossou niet snel vergeten: 'Dat Louis met zijn rolstoel op de drempel zit van die skybox', refereert hij naar de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen in een lege Kuip. 'En vooral met het besef dat het voorbij had kunnen zijn. Zijn trainerscarrière had in die wedstrijd gewoon acuut kunnen stoppen, in een rolstoel. Dat vond ik toch wel bijzonder.'

'Iedereen zit natuurlijk, volkomen terecht, te klagen over Qatar, maar Louis gaat ons in een goede sfeer brengen en die brengt ons naar één van de mooiste toernooien die we ooit hebben meegemaakt. In sportief opzicht. En dan hebben we rond 10 december 2022 een gigantisch volksfeest!', aldus een positief gestemde Mossou.

Deel dit artikel

Link gekopieerd