Terug

Volg Vandaag Inside

PSV kent mogelijke tegenstander in play-offs Champions League

PSV kent mogelijke tegenstander in play-offs Champions League

Unspecified

7 aug 2023, 12:22

PSV moet het in de play-offs van de Champions League mogelijk weer opnemen tegen de Schotse club Rangers FC. Als de ploeg van trainer Peter Bosz in de derde voorronde weet af te rekenen met Sturm Graz, treft het de winnaar van het tweeluik tussen Rangers FC en Servette FC in de play-offs. PSV speelt dinsdag in Eindhoven tegen Sturm Graz, de return in Oostenrijk is volgende week.

Vorig seizoen moest PSV het in de laatste voorronde van de Champions League afleggen tegen Rangers, dat toen onder leiding stond van trainer Giovanni van Bronckhorst. Na een 2-2-gelijkspel in Glasgow verloor PSV de return voor eigen publiek met 1-0. Rangers verloor vervolgens in een poule met onder meer Ajax als tegenstander alle zes de groepswedstrijden in de Champions League. Van Bronckhorst werd in november ontslagen en opgevolgd door de Engelse trainer Michael Beale.

De heenwedstrijden in de play-offs zijn op 22 en 23 augustus, de returns een week later. Als PSV wint van Sturm Graz, speelt het de return voor eigen publiek. De winnaars kwalificeren zich voor de lucratieve groepsfase. Feyenoord heeft zich daar als kampioen van Nederland rechtstreeks voor geplaatst.

Heenwedstrijd in Glasgow

PSV eindigde in de Eredivisie op de tweede plaats en moet zich via de voorrondes zien te plaatsen voor de Champions League. Rangers werd tweede in Schotland, Servette is de nummer 2 van de Zwitserse competitie. Woensdag treffen deze clubs elkaar in Glasgow, de return is volgende week dinsdag. Rangers versterkte zich deze zomer met onder anderen de aanvallers Sam Lammers, Cyriel Dessers en Danilo, die allemaal een verleden in de Eredivisie hebben.

Trainer Mark van Bommel stroomt met de Belgische kampioen Royal Antwerp de play-offs in. Antwerp, de club van onder anderen Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk, treft daarin de Griekse club AEK of Dinamo Zagreb uit Kroatië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd