Linssen boos op Higler: 'Wij waren slecht, maar jij was nóg slechter'

30 aug 2021, 14:02

Bryan Linssen was na de 3-1 nederlaag bij FC Utrecht woest op scheidsrechter Dennis Higler. De Rotterdammers kregen in de tweede helft namelijk geen strafschop van Higler, na een duel tussen Guus Til en Willem Janssen.

FC Utrecht kreeg in de eerste helft een penalty van Higler na een duel tussen Tyrel Malacia en Anastasios Douvikas, maar werd later afgekeurd door de VAR. In de tweede helft floot Higler twee keer voor een penalty. De strafschop voor de Domstedelingen bleef staan, die van Feyenoord werd afgekeurd. Na het laatste fluitsignaal riep Linssen nog wat richting de arbiter. 'Wij waren slecht, maar jij was nóg slechter!'

Utrecht had het wat betere van het veldspel en Quinten Timber was in de 31e minuut met een schot op de paal dichtbij een doelpunt. Even daardoor redde Utrecht-doelman Maarten Paes op een schot van Orkun Kökcü. Luis Sinisterra opende in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de eerste helft de score. Na een goede pass van Alireza Jahanbakhsh kwam de Colombiaan op de voor hem kenmerkende manier naar binnen en hij schoot in de korte hoek raak: 0-1. Tegen Willem II en de Conference League (meerdere keren) was hij ook al trefzeker.

FC Utrecht kwam diep in blessuretijd toch langszij. Aanvoerder Willem Janssen kon de bal na een vrije trap van dichtbij binnen tikken, nadat Douvikas de bal breed legde. Feyenoord gaf de wedstrijd in de beginfase van de tweede helft weg. In de 48e minuut kopte Mike van der Hoorn uit een hoekschop op doel en Moussa Sylla verlengde de bal: 2-1. Kort daarna mocht Utrecht na een overtreding van Malacia wel een strafschop nemen. Oud-Feyenoorder Simon Gustafson scoorde en bracht daarmee de marge op twee.