Leipzig blijft aan kop in de Bundesliga

17 dec 2019, 23:31

RB Leipzig blijft voorlopig lijstaanvoerder in de Bundesliga. De club knokte zich in de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund naar een gelijkspel: 3-3.

Borussia Dortmund leidde bij rust met 2-0, met dank aan doelpunten van Julian Weigl en Julian Brandt. Timo Werner bracht de bezoekers met twee doelpunten op gelijke hoogte. Jadon Sancho zette de thuisploeg op 3-2, waarna invaller Patrik Schick de eindstand bepaalde.

Borussia Mönchengladbach kan woensdag in punten gelijk komen met Leipzig. De club moet daarvoor van hekkensluiter Paderborn winnen. Borussia Dortmund houdt een achterstand van vier punten op Leipzig.

Trainer Alfred Schreuder won met TSG 1899 Hoffenheim de uitwedstrijd tegen 1. FC Union Berlin: 0-2. Ihlas Bebou en Christoph Baumgartner scoorden na rust voor de bezoekers. Philipp Max hielp FC Augsburg met twee doelpunten aan een thuiszege op Fortuna Düsseldorf: 3-0.