Terug

Volg Vandaag Inside

Legendarische oud-voetballer riep Wim Kieft op het matje na uitspraken in Voetbal International

Legendarische oud-voetballer riep Wim Kieft op het matje na uitspraken in Voetbal International

Unspecified

28 juli 2023, 10:56

In een recente aflevering van de podcast KieftJansenEgmondGijp heeft Wim Kieft een opmerkelijk verhaal gedeeld over een akkefietje tussen hem en de legendarische doelman Jean-Marie Pfaff. Het incident vond plaats bij een wedstrijd van FC de Rebellen, een team waar voormalig profvoetballers het opnemen tegen bedrijfsteams en andere clubs.

Wim Kieft begint zijn relaas met het aanhalen van een eerdere uitzending van het populaire voetbalprogramma Voetbal International, een van de voorgangers van het huidige Vandaag Inside. "Net een week ervoor hadden we een uitzending van VI en Jean-Marie was toen verslaggever bij Ziggo Sport. En elke seconde dat hij aan het woord was, ging het niet over de wedstrijd maar alleen over Jean-Marie", vertelt Wim lachend.

Tijdens de VI-uitzending had Wim Kieft zijn ongenoegen geuit over de zelfingenomen uitspraken van Pfaff bij Ziggo Sport. Echter, tot zijn verrassing trof hij de voormalig doelman enkele dagen later aan als medespeler bij FC de Rebellen. "Dus ik had dat in de VI-uitzending gezegd, maar wat gebeurde er nou? Ik ging met FC de Rebellen mee en daar was ook Jean-Marie Pfaff bij", vervolgt Wim.

Het bleek dat Pfaff niet blij was met de kritische opmerkingen die Wim tijdens de uitzending had geuit. Het ongenoegen van Pfaff kwam uiteindelijk ter sprake in een volle bestuurskamer. , u bent een drugsverslaafde. Hoe durft u over Jean-Marie Pfaff...", ging de voormalig-doelman tekeer tegen Wim.

Wim verbaast zich jaren later nog altijd over het voorval. "Je zou toch denken dat zo iemand inmiddels een beetje een dikke huid heeft voor dat soort dingen?!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd