Terug

Volg Vandaag Inside

Lale Gül overweegt verhuizing naar buitenland vanwege veiligheid

Lale Gül overweegt verhuizing naar buitenland vanwege veiligheid

Unspecified

13 apr 2022, 09:20

Lale Gül overweegt om een tijdje naar het buitenland te gaan als de vertalingen van haar autobiografische boek Ik Ga Leven uitkomen. Ze wil zo eventuele nieuwe bedreigingen aan haar adres ontlopen, zegt de 24-jarige schrijfster in gesprek met NU.nl.

'Ik krijg nog steeds bedreigingen en heb ook zorgen om wat er gebeurt als de vertalingen van Ik Ga Leven zijn uitgekomen', vertelt Gül. 'Daarom denk ik erover om een tijdje naar het buitenland te gaan en daar te schrijven.'

Op 10 april kwam de Duitse versie uit en binnenkort volgen ook een Franse en Engelse vertaling. Ook wordt er een film over het boek gemaakt. 'Dus dat maakt mogelijk weer nieuwe dingen los. Veel mensen ervaren het als belediging van geloof en vinden dat ik een soort gevaar ben en andere meisjes kan beïnvloeden.'

Gül neemt in Ik Ga Leven afstand van haar streng-islamitische opvoeding. De publicatie oogstte veel respect, maar ook kritiek en bedreigingen. Die hadden een grote impact op de jonge schrijfster, zo vertelde ze eerder.

Tijdens de uitzending van Vandaag Inside kreeg Lale Gül eerder, uit handen van Johan Derksen, een oorkonde voor haar boek 'Ik ga leven'. Het boek belandde met 207.000 verkochte exemplaren namelijk in de top 3 best verkochte boeken uit 2021.

Johan overhandigt prestigieuze oorkonde aan Lale Gül: 'Je hebt het echt verdiend'
1:54
Johan overhandigt prestigieuze oorkonde aan Lale Gül: 'Je hebt het echt verdiend'

Deel dit artikel

Link gekopieerd