Terug

Volg Vandaag Inside

Lahm pleit voor Van Gaal als nieuwe bondscoach van Duitsland

Lahm pleit voor Van Gaal als nieuwe bondscoach van Duitsland

Unspecified

12 sep 2023, 20:42

Philipp Lahm pleit voor Louis van Gaal, als nieuwe bondscoach van Duitsland. Als het aan de oud-wereldkampioen ligt, staat Van Gaal - met wie hij tussen 2009 en 2011 samenwerkte bij Bayern München -  binnenkort voor de groep bij de Duitsers.

In gesprek met de Duitse krant Bild roemt de 39-jarige Lahm zijn oud-trainer om zijn discipline, orde en structuur. “En dat brengt hij heel helder over. Bij Bayern was hij de juiste man die met zijn spelopvatting op het juiste moment de club vormgaf", aldus Lahm.

De Duitse voetbalbond is opzoek naar een nieuwe bondscoach, nadat het zondag trainer Hansi Flick ontsloeg vanwege de tegenvallende prestaties in voorbereiding op het EK voetbal volgend jaar in eigen land. Volgens Lahm is Van Gaal de juiste man voor de klus. “Hij is een sterke persoonlijkheid met veel ervaring, die hij als club- en bondscoach heeft opgedaan in het internationale topvoetbal.”

Van Gaal liet eind vorige week doorschemeren open te staan voor een baan bij de Duitse voetbalbond. “Ik voel me vereerd dat ze me noemen als mogelijke bondscoach van Duitsland. Er is nog nooit een buitenlandse trainer aangesteld als bondscoach bij de Duitse ploeg”, aldus de 72-jarige oefenmeester tegen Sky Sport Deutschland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd