Terug

Volg Vandaag Inside

Laatste drie kanshebbers voor titel 'voetballer van het jaar 2020/21' bekend

Laatste drie kanshebbers voor titel 'voetballer van het jaar 2020/21' bekend

Unspecified

19 aug 2021, 17:00

Vandaag heeft de UEFA bekendgemaakt welke voetballers en coaches er in aanmerking komen voor de titel voetballer van het jaar 2020/21. Naast de nominaties voor mannen, is inmiddels ook bekend welke speelsters en coaches in het vrouwenvoetbal behoren tot de laatste selectie.

In het mannenvoetbal behoren Kevin De Bruyne, Jorginho en N’Golo Kanté tot de laatste drie kanshebbers. Opmerkelijk is dat er alleen middenvelders genomineerd zijn in deze laatste ronde. Voor De Bruyne betekent deze nominatie een nieuwe kans om de prijs in de wacht te slepen, aangezien hij vorig seizoen alleen Robert Lewandowski voor zich moest dulden. Voor de twee Chelsea-spelers betekent het hun eerste nominatie voor deze laatste shortlist. Jorginho gaf eerder al aan dat hij zichzelf ook zou nomineren. 'Als het om prijzen gaat, dan is er niemand die dit seizoen meer heeft gewonnen dan ik.' De Italiaan sleepte afgelopen seizoen de Champions League binnen met Chelsea en werd Europees Kampioen met Italië.

De shortlist bij de vrouwen wordt volledig gedomineerd door speelsters van FC Barcelona. Lieke Martens, die in het seizoen 2016/17 de prijs won, behoort voor de tweede keer tot de laatste drie potentiële winnaars. De Spanjaarden Hermoso en Putellas zijn de andere kanshebbers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd