Terug

Volg Vandaag Inside

L'Équipe geeft Tadic zeldzaam rapportcijfer 10

L'Équipe geeft Tadic zeldzaam rapportcijfer 10

Unspecified

6 mrt 2019, 10:59

PARIJS (ANP) - De Franse sportkrant L'Équipe beloonde het spel van Dusan Tadic tegen Real Madrid met het rapportcijfer 10. De Serviër speelde volgens de krant ,,een perfecte wedstrijd'' en voegt zich in een illuster rijtje. Tadic is pas de negende speler in de geschiedenis van L'Équipe die de maximale score krijgt.

,,Hij was al goed in de eerste wedstrijd en speelde nu perfect. Dit zal hem zeer veel roem opleveren. Twee assists en een subliem derde doelpunt en dan ook nog acties zoals de pirouette waarmee hij bij Casemiro wegdraaide'', luidt de lofzang in L'Équipe. Der krant had eerder onder meer tienen over voor de Pool Robert Lewandowski, die als speler van Borussia Dortmund in 2014 liefst vier keer scoorde tegen Real Madrid en voor de Braziliaan Neymar die vorig seizoen voor Paris Saint-Germain vier doelpunten maakte tegen Dijon.

De Argentijn Lionel Messi is tot nu toe de enige speler die twee keer een 10 haalde: in 2010 met Barcelona in de Champions League tegen Arsenal (4-1) en twee jaar later in dezelfde competitie tegen Bayer Leverkusen (7-1).

Deel dit artikel

Link gekopieerd