Terug

Volg Vandaag Inside

Kritiek op Ten Hag zwelt aan: 'Dit is een van de slechtst gecoachte teams in de Premier League'

Unspecified

7 mei 2024, 08:57

De positie van trainer Erik ten Hag bij Manchester United is verder verslechterd na de pijnlijke nederlaag van 4-0 bij Crystal Palace. Het was al de dertiende keer dit seizoen dat het team een competitiewedstrijd verloor en zo slecht heeft United het niet gedaan sinds het seizoen 1989/1990. "Dit is een van de slechtst gecoachte teams in de Premier League en dat is een feit", was de harde kritiek van analist Jamie Callagher op Sky Sports.

Michael Owen, een andere voetbalanalist en tevens oud-speler van Manchester United, ziet geen andere oplossing dan een onmiddellijk ontslag van Ten Hag. "Ik zeg al heel lang dat hij niet de juiste man is voor deze baan. Het is uitgesloten dat deze man volgend seizoen nog trainer van United kan zijn", zei hij op Premier League Productions. "Een radicaal besluit is nodig, juist omdat er nog veel op het spel staat. Er komt nog een bekerfinale aan."

Erger dan tegen Crystal Palace kan bijna niet, was de mening van Ashley Young. "Het was een wedstrijd van jongetjes tegen mannen. Het was al een seizoen met ups en downs, maar tegen Palace speelden veel te veel spelers onder hun niveau. Zo gaan ze echt geen Europees voetbal halen."

Ten Hag was zelf ook niet mals in zijn kritiek op zijn ploeg. "Het is duidelijk, we hebben ondermaats gepresteerd", zei de voormalige coach van Ajax na de wedstrijd bij Sky Sports. "Ik had het team zo goed mogelijk voorbereid, maar het was bij lange na niet goed genoeg. Daar moet ik de verantwoordelijkheid voor nemen. Maar ik zal blijven vechten en de energie vinden om ze voor te bereiden op de volgende wedstrijd."

Manchester United ontvangt zondag in de Premier League koploper Arsenal. Op 25 mei speelt het de finale van de FA Cup tegen Manchester City.

Wesley Sneijder reageerde onlangs bij Veronica Offside op de situatie van Erik ten Hag bij Manchester United: "Daarmee heeft hij respect verloren in Manchester." Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd