Terug

Volg Vandaag Inside

Kritiek op bezoek van Ziyech aan Rusland en Promes: 'Hij is zijn moreel kompas al een tijdje kwijt'

Kritiek op bezoek van Ziyech aan Rusland en Promes: 'Hij is zijn moreel kompas al een tijdje kwijt'

Unspecified

6 juni 2023, 12:10

Hakim Ziyech was afgelopen weekend in Moskou, waar hij samen met Quincy Promes onder meer een bezoek bracht aan Spartak Moskou. Het besluit van Ziyech om naar Promes af te reizen leidt op sociale media tot kritiek, waaronder van Chris Woerts: "Hij is zijn moreel kompas al een tijdje kwijt."

Het bezoek van Ziyech om naar Moskou af te reizen om zijn vriend Promes op te zoeken ligt gevoelig, omdat de aanvaller van Spartak Moskou wordt vervolgd voor het invoeren van twee partijen cocaïne van honderden kilo's. Deze drugs werden in 2020 onderschept in de haven van Antwerpen.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

OM handhaaft eis van 2 jaar cel tegen Promes

Promes is een deel van zijn cocaïne kwijtgeraakt. Eén van zijn partijen is onderschept door justitie in België, dat maakte het OM maandag bekend in de rechtszaak tegen de oud-Ajacied. De strafeis wordt later bekend. Promes staat ook terecht voor het neersteken van zijn neef op een feest en daarvoor eist het OM twee jaar cel.

De zaak tegen Promes en een 31-jarige medeverdachte Marylio V. uit Purmerend gaat over de invoer van twee partijen cocaïne via de Westerschelde en de haven van Antwerpen in januari 2020. Bij de eerste partij gaat het om 650 blokken cocaïne van elk een kilo. De tweede partij was volgens het OM ruim 712 kilo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd