Terug

Volg Vandaag Inside

Koopmeiners dichtbij overgang naar Atalanta

Koopmeiners dichtbij overgang naar Atalanta

Unspecified

27 aug 2021, 09:41

Teun Koopmeiners vervolgt zijn voetballoopbaan naar alle waarschijnlijkheid bij Atalanta. De aanvoerder van AZ zei na de wedstrijd tegen Celtic in de Europa League dat een akkoord tussen de Italiaanse club en de Alkmaarders aanstaande is.

Koopmeiners is na doelman Marco Bizot, verdediger Jonas Svensson en aanvallers Myron Boadu en Calvin Stengs de vijfde basisspeler die AZ deze zomer verlaat.

'Het is concreet. De clubs zijn in gesprek. Ik denk wel dat het nu een punt nadert dat de hamer er als het ware op kan, dat het zo goed als klaar is', aldus Koopmeiners, die bij Atalanta zijn landgenoten Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers tegenkomt. 'Het heeft heel lang geduurd, het ging moeizaam en stug. Het was een spannende periode. Ik ben er dag in dag uit mee bezig geweest. In de voetbalwereld blijft het altijd onzeker, dat maakte het moeilijk.'

Koopmeiners had AZ graag nog naar het hoofdtoernooi van de Europa League geholpen. De Alkmaarders hadden net niet genoeg aan de zege van 2-1. 'Vorig jaar deden we onszelf in de kwalificatie van de Champions League tekort bij Dinamo Kiev en nu maken we het helaas ook niet af.'

De 23-jarige Koopmeiners doorliep de jeugdopleiding van AZ. De toenmalige bondscoach Frank de Boer selecteerde de middenvelder voor het EK. Daar kwam Koopmeiners afgelopen zomer niet in actie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd