Terug

Volg Vandaag Inside

Koert Westerman met 'Code Oranje' de politiek in

Koert Westerman met 'Code Oranje' de politiek in

Unspecified

16 okt 2020, 11:36

Sportpresentator- en commentator Koert Westerman gaat de politiek in. Hij sluit zich aan bij Code Oranje, de partij van Hagenaar Richard de Mos. "Vroeger was ik fan van D66, maar nu de door hen weggegooide kroonjuwelen door Code Oranje zijn opgepoetst, wil ik mij inzetten voor deze beweging", aldus de 55-jarige Westerman.

Westerman wil de bevolking de politieke agenda laten bepalen. "Dat kan door het invoeren van burgertoppen, digitale vormen van democratie en burgerbegrotingen. Maar vooral door het per direct invoeren van het bindend referendum."

Lijsttrekker De Mos is blij met zijn nieuwe aanwinst. "We zijn met Koert in overleg over een prominente rol voor hem binnen de kieskring Utrecht. Verder zal hij ons landelijk ondersteunen door actief deel te nemen aan de campagne."

Westerman zit al lang in de sportjournalistiek. Hij deed voor Eredivisie Live onder meer verslag van de wedstrijd tussen PSV en Vitesse in 2007, toen AZ, Ajax en PSV allemaal nog kampioen konden worden. De titel ging uiteindelijk naar PSV. "PSV is landskampioen geworden, het is niet te geloven", aldus de immer enthousiaste Westerman toen.

Code Oranje doet in maart mee aan de landelijke verkiezingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd