Terug

Volg Vandaag Inside

'Koeman wil Wijnaldum meenemen naar FC Barcelona'

'Koeman wil Wijnaldum meenemen naar FC Barcelona'

Unspecified

20 aug 2020, 11:43

Georginio Wijnaldum kan een transfer maken naar La Liga. Volgens het AD staat de middenvelder héél hoog op het verlanglijstje van kersverse FC Barcelona-trainer Ronald Koeman.

De 57-jarige Nederlander werd woensdag officieel gepresenteerd als trainer van FC Barcelona en zal de bezem door de selectie moeten halen. De Catalanen staan onder druk nadat er met 8-2 werd verloren van Bayern München, in de kwartfinale van de Champions League.

Eerder passeerde de naam van Ajax-middenvelder Donny van de Beek de revue, maar volgens het AD heeft Ronald Koeman zijn zinnen gezet op de komst van Georginio Wijnaldum. De middenvelder heeft in Liverpool nog een contract voor een jaar en wordt daarom gezien als een relatief goedkope versterking.

Wijnaldum en Liverpool bereikten de afgelopen maanden maar geen akkoord over een contractverlenging. Volgens het AD heeft dat onder andere te maken met een gesprek dat de middenvelder voerde met de voormalig bondscoach. ‘In de omgeving van Wijnaldum wordt serieus gefluisterd dat Koeman de speler recent nog eens op het hart heeft gedrukt vooral niet bij te tekenen in Liverpool’, aldus Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad.

Koeman beloofde woensdag bij zijn presentatie de huidige selectie van Barcelona te gaan renoveren, maar benadrukte dat niet alle dertigers hoeven te vertrekken. ‘Een speler van 31 of 32 jaar is niet uitgespeeld. Je hebt ook spelers van twintig die niet gretig zijn. We moeten op zoek gaan naar de beste ploeg om wedstrijden te winnen. Ik wil alleen mensen die het maximale geven.’

Ook gaat de Nederlandse coach zich hard maken voor een langer verblijf van Lionel Messi. ‘Hij is de beste speler ter wereld en die wil je in je ploeg hebben, niet bij de tegenstander. Hij wint wedstrijden voor je. Ik zou heel blij zijn als hij blijft. Hij heeft ook nog een contract en ik ga met hem praten.’

Valentijn Driessen denkt dat Koeman er goed aan doet om drie andere Oranje-spelers mee te nemen naar Barcelona. Bekijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd