Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman: 'Veranderingen nu niet noodzakelijk'

Koeman: 'Veranderingen nu niet noodzakelijk'

Unspecified

7 okt 2019, 19:21

Ronald Koeman zag geen aanleiding om de selectie van het Nederlands elftal voor de komende interlandperiode aan te vullen met enkele talentvolle spelers, zoals Calvin Stengs van AZ bijvoorbeeld. "Ik kies voor een vaste groep. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling van jonge spelers. Stengs en een aantal anderen ontwikkelen zich zeer goed. De weg naar een EK toe is lang. Er is ruimte voor veranderingen. Maar ik vond het voor deze periode niet noodzakelijk", zei Koeman maandag in Zeist.

De belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Portugal heeft geen rol gespeeld, legde de bondscoach uit. "We willen graag alles doen voor Jong Oranje om bij het EK te zijn. Maar uiteindelijk is het Nederlands elftal bepalend."

De opstelling van het Nederlands elftal was tot dusverre onder leiding van Ronald Koeman vaak wel uit te tekenen. De bondscoach zei maandag dat hij nu voor het eerst echt het gevoel heeft dat hij moeilijke keuzes moet maken. Hij doelde, in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland (donderdag) en Wit-Rusland (zondag), vooral op de ontwikkeling van Donny van de Beek van Ajax en Donyell Malen van PSV.

"Het is niet alleen op het middenveld druk, dat is het voorin ook. Daar zijn ook ontwikkelingen van spelers die ook wel aanspraak maken op een basisplaats donderdag. We maken de beste keuze. Het is alleen maar goed dat je goed moet nadenken over je eerste elf. Dat hoort bij een nationaal team", aldus Koeman. "Misschien gaan we er wel meer naartoe dat we gaan veranderen per wedstrijd. Dat hebben we de afgelopen tijd wat minder vaak gedaan."

Nederland voetbalt donderdag thuis tegen Noord-Ierland en zondag uit bij Wit-Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd