Terug

Volg Vandaag Inside

Koeman oneens met Van der Vaart: 'Overdreven, en dan druk ik me nog zachtjes uit'

Koeman oneens met Van der Vaart: 'Overdreven, en dan druk ik me nog zachtjes uit'

Unspecified

24 apr 2023, 09:12

Bondscoach Ronald Koeman heeft zondagavond in Studio Voetbal gereageerd op eerdere uitspraken van Rafael van der Vaart over Xavi Simons. "Als ik Ronald Koeman was geweest, zou ik het elftal om hem heen bouwen", vertelde van der Vaart bij Studio Voetbal, nadat hij Simons had zien schitteren tijdens Feyenoord-PSV (2-2) afgelopen februari.

De oud-middenvelder van onder andere Ajax en Real Madrid kwam superlatieven te kort. "Niet alleen vanwege deze wedstrijd, maar alleen op basis van zijn talent. Als hij in Qatar al drie jaar verder was geweest, dan hadden we kans gehad om wereldkampioen te worden. Daar ben ik van overtuigd. Echt waar. Een speler als Arjen Robben, Robin van Persie wordt eens in de zoveel tijd geboren. Dat moeten we koesteren. Simons had nog nooit in Nederland gespeeld, maar fantastisch!"

Nu, ongeveer anderhalve maand later, heeft Ronald Koeman gereageerd op deze uitspraken. "Dat vond ik niet zo’n goede tip. Hij is bij PSV al dusdanig belangrijk, maar bij het Nederlands Elftal vind ik niet dat je dat over iemand van 19 jaar (Simons werd vorige week 20, red.) kunt zeggen. Dat vind ik ietwat overdreven, en dan druk ik me nog zachtjes uit."

Toekomst

De bondscoach raadt Xavi Simons aan om nog een seizoen bij PSV te blijven. "Ik denk dat het heel goed is als hij nog een jaar bij PSV blijft." De jonge aanvaller van PSV is dit seizoen tot nu toe goed voor 15 doelpunten en 8 assists in de Eredivisie.

Koeman vertelde dat hij afgelopen woensdag met Simons heeft gesproken over zijn plannen. "Ik ben niet de aangewezen persoon om dat hier op tafel te leggen, maar dat zijn stappen die voor een speler enorm belangrijk zijn. Ik schat Xavi wel in als een jongen die zijn keuzes heel goed afweegt. Het belangrijkste is gewoon dat hij gaat spelen, daar ontwikkel je je het beste van."

Ook wil hij nog niet te veel druk op de 20-jarige voetballer leggen. "Ik zie hem voor het Nederlands elftal als een man voor de linkerkant. Ik denk dat hij naar de nummer 10-positie kan toegroeien", besluit de bondscoach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd